LIVE NATION Privacy Policy


Dit Beleid legt uit welke persoonsgegevens Live Nation en zijn groep (in dit Beleid gekend als "wij" of "Live Nation") zowel online (ook via apps) als offline verzamelen en hoe wij deze gebruiken. Lees het zorgvuldig door.

 

In het algemeen verzamelen wij gegevens over u als u een account aanmaakt, als u tickets koopt, als u ons een e-mail stuurt of belt, of als u aankopen doet bij ticketbureaus die door ons worden geleid of beheerd, en als u onze websites, apps en sociale media gebruikt. Wij gebruiken deze en andere gegevens om u en onze andere klanten betere diensten, marketing en ondersteuning te leveren (ook door analyse van uw gegevens om u een gepersonaliseerde ervaring aan te kunnen bieden).  

 

Als u bijvoorbeeld een account aanmaakt, tickets koopt, een van onze apps downloadt of telefonisch contact met ons opneemt, kunnen wij u vragen om toestemming om uw gegevens voor bepaalde doeleinden te mogen gebruiken.

 

Live Nation werkt samen met verschillende organisaties opdat u uw favoriete evenementen kunt bijwonen. Wij noemen deze organisaties onze Evenementenpartners en deze variëren bijvoorbeeld van de gemachtigde ticketverkopers die de tickets namens ons verkopen, de locaties waar onze evenementen worden gehouden tot de artiesten die wij promoten. De ticketverkopers of locaties kunnen uw gegevens met ons delen, voor de doeleinden beschreven in dit privacybeleid.

 

Live Nation is een databeheerder (d.w.z. een persoon die verantwoordelijk is voor de verwerking van uw persoonsgegevens) met betrekking tot alle gegevens die Live Nation over u verzamelt en ontvangt als u onze diensten gebruikt.

 

Live Nation is gebonden aan, en gebruikt uw gegevens in overeenstemming met de privacywet van 8 december 1992.   

 

 

Opmerkingen over cookies

 

Net zoals veel online bedrijven gebruiken wij cookies (d.w.z. kleine tekstbestanden die door onze website op uw computer worden geplaatst) en tracking tools. Klik hier voor meer informatie over de cookies op deze website en hoe u deze kunt uitschakelen. 

 

 

Wij verzamelen uw gegevens op verschillende manieren


- Rechtstreeks van u. Als u zich bijvoorbeeld registreert voor een actie, als u een account aanmaakt, deelneemt aan een wedstrijd of een gratis prijsvraag, een app downloadt of tickets koopt, een opmerking op onze websites post, of als u op een andere manier contact met ons opneemt.

 

- Via uw gebruik van onze websites en apps. U kunt onze websites en apps bekijken en gebruiken via een computer, telefoon, tablet of een ander apparaat. Op onze websites en in onze apps gebruiken wij tracking tools zoals browsercookies en webbakens om gegevens over uw gebruik te verzamelen. Zie ons Cookiesbeleid voor meer informatie.  


- Van onze Evenementenpartners.


Bijvoorbeeld:

 

- als u tickets koopt via onze gemachtigde ticketverkopers, kunnen zij ons bepaalde gegevens over uw bezorgen,  waaronder uw naam, e-mail- en postadres; 


- locaties waar de evenementen plaatsvinden waarvoor u tickets koopt, kunnen ons bepaalde gegevens over u bezorgen, waaronder uw naam, e-mail- en postadres.

 

- Van derden. Bijvoorbeeld: als u ervoor kiest om een geïntegreerde sociale-mediafunctie op onze websites of apps te gebruiken, zal de sociale-mediasite van derden ons bepaalde gegevens over u bezorgen, waaronder mogelijk uw naam en e-mailadres. Uw activiteiten op onze sites en in onze apps kunnen worden gepost op de sociale-mediaplatformen;  

 

 

Gegevens die wij over u kunnen bijhouden


Wij gebruiken de volgende gegevens voor de doeleinden beschreven in dit Beleid:

 

- Uw contact- en accountgegevens. Wij zullen de door u verstrekte contactgegevens bijhouden (bv. naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, woonplaats, voorkeurtaal) als u een Live Nation-account aanmaakt, als u een ticket koopt via een van onze gemachtigde ticketverkopers en/of als u deelneemt aan onze wedstrijden en acties. 

 

- Uw betalings- en factureringsgegevens. Wij zullen de betalings- en factureringsgegevens die u aan ons verstrekt bijhouden, bv. creditcardnummer en postcode als u een ticket koopt, in het kader van de verwerking van ticketbestellingen of merchandise. Op verzoek kunnen wij ook betalings- en factureringsgegevens opslaan opdat u in de toekomst gemakkelijker tickets kunt bestellen. 


- Gegevens die u online post. Wij houden bijvoorbeeld gegevens bij die u op onze website of op een sociale-mediasite van derden post waartoe wij toegang hebben (met inbegrip van recensies die u post of door u ingevulde enquêtes). Als u online gegevens post, mag u de rechten van anderen (met inbegrip van privacyrechten) niet schenden en moet u zich ervan bewust zijn dat anderen uw gegevens kunnen gebruiken, taggen en/of herpubliceren op manieren die u mogelijk niet verwacht (ook op onwettige manieren). U begrijpt dat wij en anderen alle gegevens mogen gebruiken en herpubliceren die u openbaar online, op onze website of met gebruik van apps of sociale-mediatools post.


- Gegevens over uw voorkeuren. Wij kunnen gegevens verzamelen over evenementen die u leuk vindt of producten die u koopt of waarnaar u informeert (bv. als onderdeel van een enquête of op basis van uw beoordeling van een evenement). Wij kunnen ook informatie bijhouden over interesses en demografische categorieën die zijn afgeleid uit uw interacties met ons om u een betere dienstverlening te verschaffen en u gerichtere informatie te kunnen verstrekken. Als u bijvoorbeeld tickets koopt voor een bepaalde show en veel mensen die naar die show zijn geweest hebben ook tickets voor een ander concert gekocht, dan kunnen wij u informatie sturen over dat concert.


- Gegevens van andere bedrijven. Wij houden gegevens bij (bv. uw interesses, aankopen en type huishouden) die door andere bedrijven aan ons zijn verstrekt. Wij kunnen ook informatie toevoegen aan uw gegevens die wij hebben gekregen van andere bedrijven of bronnen. Wij kunnen bijvoorbeeld de nauwkeurigheid van onze gegevens kruiselings controleren met andere databases, of demografische gegevens toevoegen. Veel van de gegevens worden gemaakt met openbaar beschikbare bronnen zoals het bewerkte kiezersregister of een openbaar beschikbare adressenlijst, of zijn afgeleid van marktonderzoek zoals enquêtes van consumentenpanels.

 

- Gegevens over het gebruik van websites. Als u onze websites gebruikt, kunnen wij gegevens verzamelen over de browser die u gebruikt en uw IP-adres (dit is een nummer dat een specifiek netwerkapparaat op het internet identificeert en dat uw apparaat nodig heeft om met websites te communiceren). Wij kunnen kijken van welke site u kwam, waarvoor u onze site al dan niet hebt gebruikt, of welke site u bezoekt wanneer u onze site hebt verlaten.

 

- Gegevens over het gebruik van apps. Als u onze app(s) gebruikt, kunnen wij uw gps-locatie of de unieke identificatiecode van uw apparaat verzamelen. Wij kunnen ook het type apparaat dat u gebruikt of de versie van het besturingssysteem van uw computer of apparaat verzamelen. Wij kunnen bijvoorbeeld kijken hoe vaak u de app gebruikt en waar u deze hebt gedownload. Waar u het ons toelaat, kunnen wij ook uw muziekbibliotheek scannen als u onze app(s) downloadt, zodat wij u informatie kunnen sturen over evenementen in uw buurt waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

 

- Gegevens over reacties op e-mails. Met betrekking tot e-mails die wij naar u versturen, kunnen wij informatie verzamelen over hoe u op dergelijke e-mails reageert, bijvoorbeeld het aantal keer dat de e-mail werd geopend of dat de links in de e-mail werden aangeklikt. Zie ons Cookiesbeleid voor meer informatie. 

 

- Overige gegevens over uw interacties met ons. Als u bijvoorbeeld contact met ons opneemt via een ticketbureau, e-mail, telefoon of sociale media (bv. Facebook).

 

 

Wij kunnen uw gegevens op de volgende manieren en voor de volgende doeleinden gebruiken


- Om u producten, diensten, accountgegevens en ondersteuning te verschaffen. Wij kunnen uw gegevens bijvoorbeeld gebruiken om uw registratie voor een evenement te bevestigen. Als u ons gegevens van vrienden bezorgt, zullen wij deze gebruiken om diensten die u van ons vraagt aan te bieden. Alvorens u ons gegevens van vrienden verstrekt, moet u ervoor zorgen dat u hun toestemming hebt om die gegevens met ons te delen.

 

- Om u berichten te sturen in verband met uw transactie en de evenementen die u bijwoont. Wij kunnen u bijvoorbeeld e-mails sturen over uw account of de aankoop van een ticket of u vragen of u een recensie wilt schrijven over een evenement dat u hebt bijgewoond. Wij kunnen ook contact met u opnemen over dit Beleid of een ander beleid of voorwaarde.

 

- Om trends en interesses te signaleren. Wij gebruiken uw informatie om te weten te komen wat uw voorkeuren zouden kunnen zijn, zodat wij ons aanbod aan u kunnen verbeteren en zodat uw ervaring met ons gerichter en persoonlijker is. Wij kunnen gegevens die wij van u krijgen combineren met gegevens over u die wij van derden krijgen, ook voor het analyseren van klantgedrag.


- Om onze producten, diensten en websites te controleren en te verbeteren. Wij analyseren uw gegevens om ons begrip van u en ons klantenbestand in het algemeen te verbeteren. Wij doen dit om betere beslissingen te kunnen nemen over onze diensten, reclame, producten en inhoud, op basis van een beter geïnformeerd beeld van hoe onze klanten onze huidige diensten gebruiken, en om uw ervaring meer te personaliseren.

 

- Om onwettig gedrag te voorkomen of op te sporen of wettelijke rechten te beschermen of af te dwingen. Wij kunnen uw gegevens bijvoorbeeld gebruiken om verkoop van tickets op de zwarte markt, misbruik van onze intellectuele eigendom of fraude (met inbegrip van fraude met creditcards en fraude waarvan wij denken dat deze heeft plaatsgevonden tijdens een loterij of actie of op een evenement) of andere misdaden tegen te gaan. Als u van een van onze evenementen wordt verwijderd, kunnen wij uw gegevens bijhouden en wordt u mogelijk de toegang tot toekomstige evenementen geweigerd.

 

- Voor veiligheidsdoeleinden. Wij kunnen uw gegevens gebruiken om de veiligheid van onze onderneming, onze werknemers, klanten, derden en/of onze/hun eigendom (met inbegrip van evenementen die u mogelijk bijwoont en onze websites) te beschermen zoals wettelijk is toegestaan.

 

- Voor marktonderzoek. Wij kunnen contact met u opnemen als onderdeel van een marktonderzoek dat wij uitvoeren. U kunt ervoor kiezen niet deel te nemen.

 

- Om u gepersonaliseerde reclame en online 'behavioural advertising' aan te bieden. Wij kunnen met andere bedrijven samenwerken om u advertenties te tonen waarvan wij denken dat u deze relevant en nuttig zult vinden. Dit kunnen advertenties op onze eigen websites of apps zijn, of onze advertenties die worden getoond op de sites van andere bedrijven. De advertenties die u ziet, kunnen gebaseerd zijn op gegevens die wij of derden hebben verzameld en/of op uw activiteiten op onze websites of sites van derden. De tweede vorm van reclame is 'online of behavioural advertising van derden'. Zie ons Cookiesbeleid voor meer informatie en de keuzes die u hebt.

 

- Voor marketingdoeleinden. Wanneer u hiervoor toestemming hebt gegeven, kunt u door ons per e-mail, sms, telefoon of op andere wijze worden gecontacteerd met informatie of aanbiedingen met betrekking tot onze komende evenementen, producten of diensten (waaronder nieuwsbrieven). Ook kunnen wij u namens andere bedrijven informatie of aanbiedingen sturen, maar als wij dit doen, geven wij uw naam en adres niet aan deze bedrijven.

 

- Zoals anderszins toegestaan door de wet. In een beperkt aantal gevallen kunnen wij uw gegevens ook gebruiken voor andere doeleinden voor zover wettelijk toegestaan.

 

 

U hebt bepaalde keuzes over hoe wij uw gegevens gebruiken


- Als u een account aanmaakt, tickets koopt of onze apps downloadt, kunnen wij u om uw toestemming vragen om uw persoonsgegevens te verzamelen, te verwerken of te gebruiken voor specifieke doeleinden.

 

- Als u de toestemming die u ons hebt gegeven voor dergelijk gebruik van uw persoonsgegevens wilt intrekken, kunt u uw account online deactiveren of neem contact met ons op of laat ons weten welke uw voorkeuren zijn via de methoden die in deze sectie worden beschreven.


U begrijpt dat als u ervoor kiest ons geen toestemming te geven, of als u uw toestemming intrekt, u mogelijk niet kunt profiteren van een of meer mogelijkheden die wij aanbieden.

 

 

U kunt contact met ons opnemen, maar u ook op de volgende manieren afmelden:


- U kunt zich afmelden voor het ontvangen van marketingberichten. Om geen marketingberichten meer te ontvangen, kunt u in uw account uw voorkeuren wijzigen of de instructies volgen in de berichten die u krijgt. In uw apparaatinstellingen zijn instructies voorzien over hoe u pushmeldingen kunt uitschakelen. Het kan ongeveer tien dagen duren om uw aanvraag te verwerken. Maakt u zich geen zorgen! Zelfs als u zich afmeldt voor het ontvangen marketingberichten, zullen wij u nog steeds transactieberichten sturen. Wij kunnen bijvoorbeeld nog steeds contact met u opnemen in verband met uw bestellingen.


- U kunt zich afmelden voor het ontvangen van onze nieuwsbrieven. Om onze nieuwsbrieven niet meer te ontvangen, kunt u in uw account uw voorkeur wijzigen of de instructies volgen in de nieuwsbrieven die u van ons krijgt.

 

- U kunt controle uitoefenen op het gebruik van cookies en tracking tools en u hiervoor afmelden. Klik hier om te leren hoe u kunt bepalen hoe wij cookies en andere tracking tools gebruiken.

 

- U kunt controle uitoefenen op ons gebruik van tools op uw apparaten of u hiervoor afmelden. U kunt bijvoorbeeld de gps-locator of pushmeldingen uitschakelen via uw telefooninstellingen. Elke pushmelding heeft een link "uitschrijven".

 

- U kunt uw marketingvoorkeuren wijzigen bij onze Evenementenpartners (bv. u afmelden voor het ontvangen van hun e-mails) door rechtstreeks contact met hen op te nemen.

 

 

Wij kunnen uw gegevens delen met de volgende derden


- Binnen de Live Nation-bedrijvengroep. Wij kunnen al uw gegevens delen met onze groepsbedrijven voor alle in dit Beleid genoemde doeleinden.

 

- Onze Evenementenpartners. Wij kunnen uw gegevens delen met onze andere Evenementenpartners zodat zij het evenement waarvoor tickets zijn gekocht kunnen organiseren, klantgedrag kunnen analyseren, een betere dienstverlening en ondersteuning aan klanten kunnen aanbieden, en voor alle andere doeleinden beschreven in het privacybeleid van onze Evenementenpartners (waartoe ook marketing behoort). Lees dat beleid om te weten hoe zij met uw gegevens omgaan.

 

- Geselecteerde derden. Als u uw toestemming hebt gegeven om via e-mail of op een andere wijze door geselecteerde derden te worden gecontacteerd, kunnen wij uw gegevens aan de door ons gekozen derden verstrekken, en deze derden kunnen deze gegevens gebruiken voor hun marketing- of reclamedoeleinden. Wanneer u toestemming hebt gegeven om rechtstreeks informatie van geselecteerde derden te ontvangen, kunt u bijvoorbeeld informatie krijgen van liefdadigheidsinstellingen en retailbedrijven, of van bedrijven die financiële, gezondheids-, vrijetijds- of abonnementsdiensten aanbieden.

 

- Onze externe dienstverleners. Wij kunnen uw gegevens delen met derden zodat zij diensten aan ons kunnen verlenen (bv. een mailingbedrijf, een koerier, een callcenter provider of een onderneming voor marketingonderzoek), maar in dat geval zal er een schriftelijke overeenkomst gelden ter bescherming van uw gegevens.

 

- Derden die door u gekochte goederen en diensten leveren. Uw gegevens kunnen ook worden gedeeld met betreffende derden die goederen en diensten aanbieden die u via onze website hebt gekocht (bv. verzekering van tickets of merchandise), zodat deze uw bestellingen kunnen verwerken en uitvoeren (onder meer door contact met u op te nemen).

 

- Als wij denken dat dit nodig is om te voldoen aan wet- en regelgeving of om onszelf, onze Evenementenpartners of derden te beschermen. Voor zover wettelijk is toegestaan kunnen wij op verzoek van een overheidsinstelling of een andere daartoe bevoegde instantie of organisatie ook gegevens delen om onze rechten of die van een Evenementenpartner of een derde te beschermen of af te dwingen of voor het opsporen en voorkomen van fraude (met inbegrip van fraude met creditcards en fraude waarvan wij denken dat deze heeft plaatsgevonden tijdens een loterij of actie of op een evenement) en andere misdaden.

 

- Een opvolger van de gehele of gedeeltelijke onderneming. Voor zover wettelijk is toegestaan kunnen wij een opvolger uw gegevens verstrekken om deze te gebruiken voor de in dit Beleid genoemde doeleinden - ook kunnen wij een mogelijke opvolger deze gegevens verstrekken - maar alleen wanneer wij redelijke maatregelen hebben genomen om de veiligheid en vertrouwelijkheid van die gegevens te waarborgen.

 

 

Onze sites en apps zijn niet bedoeld voor kinderen.  

Onze sites en apps zijn bedoeld voor volwassenen. Wij verzamelen niet bewust persoonsgegevens van kinderen. Neem contact met ons op als u een ouder of wettelijke voogd bent en u denkt dat uw kind ons gegevens heeft verstrekt.   

 

 

Wij maken gebruik van standaardveiligheidsmaatregelen


- Wij hebben veiligheidsmaatregelen getroffen om uw gegevens te beschermen. De door ons gebruikte standaardveiligheidsmaatregelen hangen af van de aard van de verzamelde gegevens. Het internet is evenwel niet 100 % veilig. Wij kunnen niet beloven dat uw gebruik van onze sites volledig veilig is. Wij raden u aan voorzichtig te zijn bij het gebruik van het internet. Hiertoe behoort ook het niet delen van wachtwoorden.

 

- In bepaalde gevallen kunt u anoniem een beroep doen op ons


Als u een account aanmaakt bij Live Nation vragen wij u uw naam, een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. Om een account aan te maken, hoeft u ons niet uw echte naam of geen e-mailadres te verstrekken waarmee u kan worden geïdentificeerd, maar als u deze account wenst te gebruiken om tickets te kopen, hebben wij uw echte naam en factureringsgegevens nodig zodat wij uw aankoop van tickets kunnen verwerken. 

 

Als u contact met ons opneemt met een algemene vraag, dan kunt u dit anoniem doen, maar als u het met ons over uw account wil hebben, vragen wij naar gegevens om uw account te identificeren en te controleren.

 

 

Wij kunnen uw gegevens doorgeven aan andere landen


Het doorgeven van uw gegevens voor gebruik in overeenstemming met dit Beleid en het Cookiesbeleid kan het doorgeven van uw gegevens aan andere landen (ook buiten Europa) met zich meebrengen. De wetgeving van andere landen waaraan uw gegevens worden doorgegeven, biedt mogelijk niet dezelfde mate van bescherming voor uw persoonsgegevens als de wetgeving van uw land. Wij hebben echter in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving gepaste technische en contractuele bescherming voor uw persoonsgegevens opgezet.


Wij kunnen een link naar sites of diensten van derden aanbieden waarover wij geen controle hebben.

 

 

Als u op een van deze links klikt, komt u terecht op websites waarover wij geen controle hebben. Dit Beleid geldt niet voor de privacypraktijken van deze websites. Lees het privacybeleid van andere websites zorgvuldig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze sites van derden.

 

Neem contact met ons op als u vragen of klachten hebt of als u een afschrift nodig hebt van de gegevens die wij over u bijhouden.

 

Als u vragen of klachten hebt over dit Beleid of over uw privacy of als u een afschrift van de gegevens die wij over u bijhouden wilt ontvangen, neem dan contact op met:

 

Live Nation 

Blarenberglaan 3a
2800 Mechelen
info@livenation.be


Vermeld uw creditcardnummer of andere financiële of gevoelige gegevens niet in uw e-mail.

 

Om de door u verstrekte gegevens te corrigeren, te wijzigen of bij te werken, of om een toestemming in te trekken, kunt u zich aanmelden op uw account of kunt u ons contacteren.   

 

 

Wat we doen als er een update voor dit beleid is


Wij kunnen van tijd tot tijd onze privacypraktijken wijzigen. Wij zullen u op de hoogte brengen van eventuele wijzigingen in dit Beleid zoals dit wettelijk vereist is. Wij plaatsen ook een bijgewerkte versie op onze website. Deze zal een andere datum en een ander versienummer hebben dan hieronder wordt genoemd. Controleer onze site regelmatig op updates.

 

 

Wie wij zijn


Wij zijn Live Nation en zijn groepsbedrijven. Meer informatie over ons vindt u hier.  

 

Laatst bijgewerkt: 05-05-2015