The Jesus and Mary Chain - The Damage and Joy Tour
di 18 apr 2017
Brussels

The Jesus and Mary Chain - The Damage and Joy Tour

Ancienne Belgique, Brussels Details

20:00

Meer informatie

(09/12/2016)

Slechts een zéér select aantal groepen had zo’n invloed op de indie-muziek als The Jesus and Mary Chain... Ze blijven tot op vandaag een icoon voor elke rechtgeaarde alternatieve punk/rockfan. Met hen maakt de band nu een langverwachte afspraak voor een blij weerzien. The Jesus and Mary Chain zal op 18 april op de planken staan in de Ancienne Belgique – nu al een absolute cultavond.

The Jesus and Mary Chain, dat is nonchalant en slordig, gekleed in het zwart, en in permanent conflict met de wereld. De broers William en Jim Reid zetten gedurende vele jaren de lijnen van de Londense scene uit in het post-Sex Pistols-tijdperk.

In 1985 schreven ze geschiedenis met de bezwerende melodieën en zwartgallige, oproerende teksten uit hun debuut ‘Psychocandy’. Met gierende gitaren à la Velvet Underground, een trash attitude en de bad boy-look breken ze al potten vanaf hun allereerste single “Upside Down”, die andere kleppers als “Some Candy Talking” en “Just Like Honey” voorafging. De groep wordt ook live berucht voor energieke optredens die doorgaans op een stevige vechtpartij uitdraaiden. Vijf albums droegen bij tot de legende van 1987 tot 1998, het jaar waarin de officiële scheiding volgde na een concert in Los Angeles, dat op zijn zachtst gezegd chaotisch genoemd kon worden. Het was nog maar het einde van hoofdstuk 1 in hun grootse avontuur.

In 2007 maken ze hun grote comeback op Coachella festival, waar Scarlett Johansson hen op het podium vervoegt voor een versie van “Just Like Honey” als duet. In 2012 kondigen de broers aan dat ze samen aan nieuwe nummers schreven, en nogmaals drie jaar later vieren ze de dertigste verjaardag van ‘Psychocandy’ met concerten over de hele wereld. Vandaag onthult The Jesus and Mary Chain de release van een langverwacht nieuw album. Op de planning staat ook een nieuwe tournee, die op 18 april halt houdt in de Ancienne Belgique.

Deuren open: 19:00

Tickets nu te koop

General onsale*

Meer info

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets
Tickets

Reguliere ticketverkoop

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.