Ga naar girl in red

girl in red

girl in red

do 05 sep. 2024
Brussels

Deuren open: 18:30

Met haar ontwapenend eerlijke indiepopsongs is girl in red al snel een queer icoon van Gen Z geworden. Met een nieuw album op zak, 'I'M DOING IT AGAIN BABY!' dat op 12 april uitkomt, gaat de altpopartieste in het najaar op Europese tournee. Mis haar niet op donderdag 5 september in Vorst Nationaal.

 

girl in red begon in 2017 als tiener met het delen van haar zelfgemaakte nummers. Ze staat bekend om haar uitgesproken teksten over de frustraties van het dagelijks leven en relaties en componeert pakkende gitaargedreven indiepop op haar eerste nummers als "I Wanna Be Your Girlfriend" en "We Fell in Love in October". In 2021 bracht ze haar debuutalbum 'If i could make it go quiet' uit, dat op nummer twee prijkte in Noorwegen en in de Billboard 200 stond. Het album bevatte de Billboard Top 20 single "Serotonin", geproducet door Finneas, de broer en rechterhand van Billie Eilish. De jonge Noorse bracht een groot deel van 2022 door op het podium, waar ze optrad op grote festivals zoals Coachella, Glastonbury en Rock Werchter. In 2023 werd girl in red door haar idool Taylor Swift uitgenodigd als support voor haar Eras Tour en reisde ze in de zomer naar alle uithoeken van de wereld voor een reeks festivals, waaronder een magistraal optreden op Pukkelpop. Om ons op de been te houden tot de release van haar langverwachte tweede album, heeft girl in red alvast een eerste single onthuld, “Too Much”. Met haar stuwende gitaren en popinvloeden belooft “Too Much” veel goeds voor de rest van het album. Nieuw werk dat ze zonder twijfel ook live brengt tijdens een niet te missen concert in Vorst Nationaal op 5 september.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

In de zaal zijn plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleider(s). Deze plaatsen kan je reserveren via het contactformulier of op het nummer +32 (0)3 400 00 34, van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17.30 uur.