Overslaan
Live Nation België

The Weeknd

The Weeknd: After Hours til Dawn Tour, Koning Boudewijnstadion | 11 & 12 Juli 2023

The Weeknd heeft 2023 data aangekondigd voor het vervolg van zijn After Hours til Dawn Tour. De tour viert het album After Hours uit 2020, evenals zijn veelgeprezen album Dawn FM, dat in januari 2022 verscheen. De After Hours til Dawn Tour zal op dinsdag 11 en woensdag 12 juli 2023 een Belgische stop maken in het Koning Boudewijnstadion.

Praktisch

16u30 | Opening deuren
18u45 – 19u15 | Mike Dean
19u30 – 20u15 | Kaytranada
21u00 – 23u00 | The Weeknd

*Deze timing is voorlopig en kan te allen tijde wijzigen.

Uw ticket(s) is/zijn nu beschikbaar via de Ticketmaster app/website.

Gelieve uw ticket(s) op voorhand te downloaden en te bewaren op uw GSM. Vergeet uw persoonlijk identiteitsbewijs niet.

Het belooft druk te worden op de Heizelsite. We raden aan om de auto thuis te laten en uw reis naar het Koning Boudewijnstadion op een duurzame manier te plannen. Zo vermijdt u filestress en draagt u uw steentje bij om de CO2-uitstoot te verminderen.

Er wordt hard ingezet op openbaar vervoer. NMBS legt na afloop van de concerten speciale nachttreinen in. Het speciale Nachttreinticket The Weeknd kost slechts 11 euro (inclusief gratis toegang tot bepaalde NMBS-parkings). Ook MIVB versterkt het net naar aanleiding van de concerten. Een Event Pass voor een heen- en terugreis naar het Koning Boudewijnstadion met de MIVB-tram, bus of metro in Brussel is inbegrepen in uw concertticket. Er worden concertbussen ingezet vanaf 19 euro voor een heen- en terugrit vanuit maar liefst 50 steden. Voor fietsers voorzien we een kleine attentie en 2 gratis, bewaakte fietsparkings aan het stadion. Parkeren op de Heizelsite raden we af. Parkingtickets zijn beperkt in aantal en kosten maximum 25 euro. Alle mobiliteitsinformatie kan u terugvinden in de mobiliteitsmailing die u ontvangen heeft of via deze link. De verkoop van de nachttreinen en concertbussen gaat snel, wees tijdig indien u nog een ticket wenst te bemachtigen.

We raden aan om lichtgepakt naar het concert te komen. Breng geen overbodige zaken mee. Laat tassen en rugzakken indien mogelijk thuis. Tassen en rugzakken zullen streng gecontroleerd worden. Mogen we uw medewerking vragen om uw ticket klaar te houden op uw smartphone en op eenvoudig verzoek van de medewerkers uw tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen? Ook zal u door een metaaldetectorpoort moeten alvorens u het stadion kan betreden. Bekijk hier het filmpje zodat u weet wat u kan verwachten bij de toegangscontrole:

Er zijn duidelijke richtlijnen opgesteld met betrekking tot zaken die wel en niet toegelaten worden in het Koning Boudewijnstadion. Een overzicht vindt u hieronder bij 'Do's & Don'ts'. Alles wordt in het werk gesteld om de controles zo vlot mogelijk te laten verlopen zodat u ten volle van een geweldige concertavond kan genieten. Nu al danken we u voor uw begrip en voor uw spontane medewerking.

Vind uw plaats in het stadion

Volg de indicatie ‘tribune’ of ‘veld’ en de overeenkomstige kleur!

Het middenplein (GRIJS) is enkel toegankelijk via tribune 1 (ROOD). Gebruik de ingang aan de Sportslaan voor ‘GA Floor A – Ingang Sportslaan’. Begeef u naar de ingang aan de Marathonlaan (kruising met Boechoutlaan) voor ‘GA Floor B – Ingang Marathonlaan’. Uw ingang staat vermeld op uw ticket in de rechterbovenhoek.

Wie een plaats in de tribunes heeft, volgt de kleur aangegeven op het ticket. Begeef u vervolgens naar het blok, de rij en zitplaats zoals vermeld op uw ticket.
Belangrijk! Houd uw ticket bij de hand op uw smartphone! 

Goede afspraken maken goede vrienden. Een aantal belangrijke richtlijnen.

Door het betreden van het stadion stemt u er uitdrukkelijk mee in dat u opgenomen kan worden in gelijk welke film, foto, audio- of audiovisuele opname, en dat deze gebruikt kan worden in gelijk welke media en voor gelijk welke doeleinden, en dit op gelijk welk tijdstip/welke plaats. Dit is eveneens van toepassing voor opnames door politie of security in het kader van de veiligheid.
 
Door het betreden van het terrein verklaart u akkoord te zijn met de verkoopsvoorwaarden

Voorwaarden bij het betreden van het Koning Boudewijnstadion:

 • Betreding van het stadion impliceert instemming met mogelijke aftasting en inspectie van tassen en rugzakken. Bij weigering kan de toegang verboden worden.
 • De organisator en/of de officiële ticketverdeler behoudt zich het recht voor de identiteit van de concertganger te verifiëren.
 • Deze voorwerpen zijn niet toegelaten in het stadion: wapens, messen, scherpe voorwerpen of elk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd, drugs, explosieven, vuurwerk, glas, blik, brik, plastic flessen, sprays (deodorants, parfums), alcoholische en non-alcoholische dranken, camelbags/waterrugzakken, grote rugzakken (> 45 cm hoogte, > 30 l inhoud), tripods (statieven), selfiesticks, drones, professionele foto-, film- en/of opname-apparatuur, tablets, aluminium drinkbussen/drankbekers/gamellen, toeters of andere voorwerpen die veel geluid maken, lasers, zaklampen, dekens, bankjes, (klap)stoelen, paraplu’s, manden, frigoboxen, (motor)fietsen, skateboards, skates, flash op smartphones, opblaasbare voorwerpen zoals strandballen en ballonnen en frisbees. Allen op straffe van in beslagname door de beveiliging. Deze lijst kan op elk moment worden aangevuld.
 • Van alle vlaggen, banners, spandoeken en bordjes zullen palen of stokken verwijderd worden. Deze objecten mogen niet groter zijn dan een A4-formaat (= 29.7 cm x 21 cm). Maximum 1 A4 per persoon toegelaten. Op deze objecten mogen geen politieke, religieuze of ongepaste woorden staan.
 • Deze voorwerpen zijn wel toegelaten in het stadion: niet-drinkbare vloeistoffen en gels in verpakkingen tot 100ml (met een maximum van 1 liter in totaal), doorzichtige en lege herbruikbare plastic drinkbussen, kleine en niet-professionele camera’s, mobiele telefoons en smartphones, zonnebrillen, hoedjes en medicijnen: indien u medicatie op voorschrift bijheeft, gelieve het doktersattest voor te leggen.
 • Het is niet toegelaten om eigen voeding mee te brengen naar het stadion. Enkel in de wachtzones voor het middenplein is dit wel toegestaan. Glazen verpakkingen zijn niet toegelaten. Om veiligheidsredenen is het ook niet toegelaten om drinkbare vloeistoffen mee te brengen. Hervulbare flessen - enkel plastic, geen metaal of glas en volledig leeg - mogen wel mee naar binnen. De organisatie voorziet water taps met gratis drinkwater.
 • Het heeft geen zin om cadeaus mee te brengen voor de artiest.
 • Het is niet toegelaten om illegale merchandise te verkopen in of buiten het stadion. De verkoop van officiële tour merchandise geschiedt uitsluitend binnen het stadion.
 • Folders uitdelen of samplen van producten in of rond het stadion is niet toegelaten.
 • Kamperen is ten strengste verboden.

Dit concert is een cashless evenement. Aan de top-up punten ontvangt u een unieke cashless kaart om op te laden. U kan ook de Payconiq by Bancontact app gebruiken om heel snel en eenvoudig waarde op uw kaart te zetten. Scan de QR-code op de kaart, voeg een bedrag toe en begeef u naar de drank- en eetstanden. De cashless kaart is geldig gedurende de 2 concertdagen.

Als u aan de bar een drankje bestelt, wordt er maximum 2 euro waarborg aangerekend voor uw herbruikbare beker of 0,20 euro voor uw PET-flesje. Indien u deze na gebruik inlevert in één van de verzamelpunten, wordt de waarborg terug op uw cashless kaart gezet. Op deze manier dragen we samen bij aan een concert met zo min mogelijk afval.

Belangrijk: Na 12 juli 2023 kan u via deze website de resterende waarde op uw cashless kaart terugvorderen. Hiervoor wordt 1,50 euro service fee in rekening gebracht. De periode om een terugbetaling aan te vragen loopt tem 12 augustus 2023. Na deze datum is het niet meer mogelijk om een terugbetaling aan te vragen. De terugbetaling kan enkele weken in beslag nemen.

Live Nation zal herbruikbare bekers, watervulstations en mobiliteitsincentives aanbieden. Wenst u ook uw steentje bij te dragen? Denk daarbij aan ons actieplan duurzame mobiliteit voor uw vervoer naar en van het concert.

Iets verloren? Gelieve na het concert volgend formulier in te vullen. 

Heen en weer

Na afloop van elk concert legt NMBS speciale nachttreinen in. Vanaf woensdag 21 juni om 10u00 kan u een Nachttreinticket The Weeknd kopen voor slechts 11 euro, ongeacht de afstand die u aflegt. Dit ticket is uitsluitend online te koop via nmbs.be/theweeknd. Dit heen-en-terugticket is geldig voor de treinreis in 2de klas naar Brussel-Zuid (heenreis met een gewone trein vanuit elk Belgisch station, terugreis met een speciale nachttrein). Na het concert neemt u metro 6 naar station Brussel-Zuid.

Na het concert legt NMBS de volgende speciale nachttreinen in:

Brussel-Zuid – Aalst – Wetteren – Gent-Sint-Pieters – Aalter – Oostkamp – Brugge – Oostende

Brussel-Zuid – Mechelen – Kontich-Lint – Mortsel-Oude-God – Antwerpen-Berchem – Antwerpen-Centraal

Brussel-Zuid – Denderleeuw – Lede – Merelbeke – Deinze – Waregem – Harelbeke – Kortrijk – Wevelgem – Menen – Wervik – Ieper


Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het overeenstemmende Nachttreinticket The Weeknd. De aankoop van het ticket geldt als een plaatsreservering op uw speciale nachttrein. Het aantal Nachttreintickets The Weeknd is beperkt per speciale nachttrein. Wees er dus snel bij!

Tip: Met de barcode op uw Nachttreinticket The Weeknd kan u 24u gratis parkeren in de door de nachttrein bediende NMBS-parkings.

Een Event Pass voor een heen-en terugreis van en naar het Koning Boudewijnstadion met de MIVB-tram, bus of metro in Brussel is inbegrepen in uw concertticket.

Deze code(s) vindt u terug op uw e-ticket dat u enkele dagen voor het concert kan downloaden via ‘My Account’ op Ticketmaster.be. Opgelet! U vindt geen MIVB-code terug in de Ticketmaster app, dus als u gebruik wil maken van de MIVB-code kan u deze terugvinden op uw e-ticket of in de mobiliteitsmailing.

U kan uw Event Pass vanaf 3 dagen voor het concert afhalen aan één van de verkoopautomaten in de MIVB-stations of aan de belangrijkste tram- en bushaltes. Meer info vindt u op deze link. Zodra u uw Event Pass heeft opgehaald, heeft u gratis toegang tot het MIVB-netwerk voor de dag van het concert. Het ticket is geldig gedurende 24u voor de heen- en terugrit naar het stadion.

Het Koning Boudewijnstadion ligt op wandelafstand van de metrostations Houba-Brugmann en Heizel (lijn 6). Voor en na het concert wordt het bus-, tram- en metro-aanbod uitgebreid. Als u een ticket hebt voor het middenplein of tribune 2, stapt u best uit aan halte Houba-Brugmann. Hebt u een ticket voor tribune 3 of 4, dan kan u gebruik maken van halte Heizel. Opgelet: metrohalte Koning Boudewijn wordt uit veiligheidsoverwegingen gesloten na het concert. Stap daarom na het concert best terug op aan halte Houba-Brugmann of halte Heizel.

Ook trams en bussen van zowel De Lijn als MIVB kunnen u tot vlak bij het Koning Boudewijnstadion brengen. De haltes Heizel (tram 7), Stadion (tram 9, 51 en 93), Koning Boudewijn (bussen 241, 242, 243, 250, 251 en 260 van De Lijn), Brussel Expo (bus 820 van De Lijn), Esplanade (tram 3) en Brussel Panorama (bus 83 van MIVB) liggen op wandelafstand.

Tip: Plan je reis op voorhand via de routeplanners van NMBS & MIVB.

Het Koning Boudewijnstadion is goed bereikbaar met de fiets. Heel wat gemeenten liggen op fietsafstand. Dat hebben we hier in kaart gebracht. Er zijn 2 gratis, bewaakte fietsparkings voorzien vlakbij de ingang:

Op de fietsenparking aan de Houba de Strooperlaan zijn er lockers en oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig.

De eerste 2000 fietsers worden beloond met een klein geschenk!

Ook handig: in Brussel kunt u gebruik maken van de deelfietsen van Villo. Een dagpas kost 1 euro. Er liggen 4 Villostations rond het Koning Boudewijnstadion: Heizel, Atomium, Stadium en Houba-Brugmann. Meer informatie over Villo vindt u hier.

Woont u te ver om met de fiets te komen? Dan is Park & Bike een aanrader. U neemt de fiets mee in de auto, parkeert deze net buiten Brussel en dan fietst u naar het Koning Boudewijnstadion. Gratis parkeren kan o.a. aan:

Reis wijs! Kom met de The Weeknd bus, drink een glaasje en laat u veilig weer naar huis brengen. U wordt met de bus afgezet op parking C van Brussels Expo, op wandelafstand van het Koning Boudewijnstadion. 1 uur na het concert wordt u op dezelfde locatie weer opgehaald en teruggebracht naar uw vertrekplaats. Er zijn bustickets verkrijgbaar vanaf 19 euro en vanuit maar liefst 50 steden (heen en terug). Bustickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Belangrijk! Zorg dat u 15 minuten voor de vertrektijd op de vertrekplaats aanwezig bent. Aankomst in Brussel is voorzien om 16u00.

Terugrit: De bussen vertrekken 1 uur na het concert op Parking C, waar een afgesloten zone is voorbehouden voor de concertbussen. De bussen krijgen een afzonderlijke uitrit van de parking. 

Legt u zelf een bus in? Dan kan je een busparkeerplaats voor 40 euro reserveren via deze link.

We raden het ten zeerste af, maar verkiest u toch om met de auto naar het Koning Boudewijnstadion te komen, dan dient u rekening te houden met een aantal belangrijke zaken:

Brussels Expo biedt een beperkt aantal parkeerplaatsen in voorverkoop aan op parking C en Trade Mart. Enkel wie in het bezit is van een parkingticket, zal toegang krijgen tot deze parkings. Een parkingticket kost 15 of 25 euro. Vanaf woensdag 21 juni om 10u00 zijn deze tickets te koop via deze link. Uw reservatie geldt slechts voor 1 parkeerplaats.

Er geldt een parkeerverbod op de Heizelsite. De verkeerspolitie houdt dit nauwlettend in de gaten. Buiten de officiële parkings zijn er geen parkeerplaatsen beschikbaar.

Door de grote drukte op de Heizelsite dient er rekening gehouden te worden met vertragingen, vertrek dus op tijd. Er zijn ook verschillende straten afgesloten.

Geen zin in een verre verplaatsing op de dag van het concert? Geen stress, blijf na het concert in Brussel logeren. Dankzij visit.brussels maak je er een onvergetelijke citytrip van.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende soorten tickets: Reguliere tickets (staand/zittend), Packages en Platinum tickets. De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten, mobiliteitsbijdrage en donatie voor het goede doel. The Weeknd doneert €1 per verkocht ticket aan zijn XO Humanitarian Fund ter ondersteuning van het World Food Programme van de Verenigde Naties.

Reguliere tickets:

Er zijn 6 prijscategorieën voor reguliere tickets: €52,88 zitplaatsen - €68,00 zitplaatsen - €78,80 zitplaatsen - €96,08 staanplaatsen middenplein + personen met een beperking - €106,88 zitplaatsen - €139,28 zitplaatsen.

Packages:

 • Gold Hot Ticket Package (€274,36)
 • Silver Hot Ticket Package (€224,36)
 • Pitch Early Entry Package (€234,36)

Meer info over de packages kan je hier vinden.

Platinum tickets:

Platinum Tickets geven fans de kans om de meest gewilde tickets van een evenement te kopen tegen een marktgedreven prijs. Hiervoor wordt een deel van de tickets beschikbaar gesteld door de artiest of promotor. Deze tickets geven de fans gegarandeerde toegang tot de plekken waar op dat moment het meeste vraag naar is. Dit kunnen zowel zit- als staanplaatsen zijn. Platinum Tickets worden aangeboden op Ticketmaster en zijn originele tickets. Extra’s als hospitality of merchandise maken geen deel uit van het Platinum Ticket. Meer informatie over Platinum Tickets vind je hier.

Om gebruik te maken van het rolstoelpodium kopen personen met een handicap SPECIALE TICKETS voor het concert van The Weeknd op dinsdag 11 en woensdag 12 juli 2023 in het Koning Boudewijnstadion. Deze tickets kan je reserveren via dit formulier voor 11 juli of dit formulier voor 12 juli.

De tickets voor het rolstoelpodium kosten 96,08 euro (inclusief servicekosten, mobiliteits- en milieubijdrage) en zijn beperkt in aantal. Reserveren kan alleen wanneer je aan de hand van een Europese blauwe parkeerkaart of een ander officieel document je beperking kan aantonen.

Het platform is niet enkel bedoeld voor rolstoelgebruikers. Ook mensen die slecht te been zijn (omwille van beperking of ziekte), mensen met dwerggroei, blinden en slechtzienden, ... komen in aanmerking voor deze tickets.

De zitplaatsen in tribunes 2, 3 en 4 zijn enkel bereikbaar via treden. Het is niet mogelijk om voor deze plaatsen gebruik te maken van de alternatieve ingang. In de tribunes bevinden zich geen liften, aangepast sanitair of voorbehouden parking in de buurt. Heb je toch nood aan toegankelijke voorzieningen, dan koop je best specifieke tickets voor het platform voor mensen met een beperking of het middenplein.

BELANGRIJK! Je kan max. 2 tickets per persoon met handicap kopen voor het rolstoelplatform. De tickets zet je op naam van de persoon met een beperking, niet op naam van de begeleider! Ook voor de begeleider koop je een specifiek ticket voor het rolstoelpodium.

Voor vragen over de ticketverkoop kan je terecht bij Ticketmaster door dit formulier in te vullen.

Voor vragen over de faciliteiten voor mensen met een beperking, kan je terecht bij theweeknd@inter.vlaanderen.   

De gegevens die je invult worden enkel gebruikt voor de aankoop van het ticket en de interne database van Inter en Ticketmaster. We verbinden ons ertoe persoonlijke gegevens onder geen enkele voorwaarde door te geven aan derden. Je kan altijd vragen je gegevens te wissen of in te kijken door een e-mail te sturen naar theweeknd@inter.vlaanderen.

Komt de naam op je ticket niet overeen met je eigen naam? Maak je hierover geen zorgen! Als het ticket via de officiële kanalen is gekocht, is het geldig.

Als je een package hebt gekocht, moet je op de dag van het concert een identiteitsbewijs met foto meenemen om de inhoud van je pakket op te halen.

Koop uw tickets niet via veilingwebsites of websites met tweedehands tickets. Tickets die voor een exuberant bedrag worden aangeboden, worden op de zwarte lijst gezet en ongeldig gemaakt, wat betekent dat ze je geen toegang geven tot het concert. Heb je een ticket gekocht via één van deze websites? Probeer dan eerst contact op te nemen met deze website. Soms krijg je het prijsverschil terugbetaald. Zo niet, overweeg dan juridische stappen bij de burgerlijke rechter. Meld de doorverkoop altijd aan de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be.

Er is geen minimumleeftijd. Iedereen in het bezit van een geldig concertticket is welkom. Een concert is echter geen ideale omgeving voor kleine kinderen. Voor kinderen onder 12 jaar wordt aangeraden een zitplaats te kopen. Kinderen onder 16 jaar die de voorkeur geven aan het staand middenplein moeten vergezeld worden door een volwassene in het bezit van een geldig ticket in dezelfde prijscategorie.

Kaytranada zal het voorprogramma zijn tijdens het concert van The Weeknd. Ook Mike Dean zal meelopen op alle Europese data van The Weekend's After Hours til Dawn Tour.

Elk ticket bevat een Souvenir NFT van Binance. Ticketmaster zal later contact met je opnemen met een code en details over hoe je je NFT van Binance kunt claimen. Om deze NFT te ontvangen moet u zich aanmelden voor een account bij Binance en de NFT claimen. Alle vragen moeten worden gericht aan de klantenservice van Binance.