Timing (subject to change):
doors open: 17:00
NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRDS: 19:00 - 19:55
U2: 20:40 - 23:00

--

Klik HIER voor de mobiliteitsinfo.
Klik HIER voor alle do's and don'ts.
Klik HIER voor meer info voor bezoekers met een handicap.
Klik HIER voor meer info over de packages.
Klik HIER voor het stadionplan tijdens dit concert.

U2 - The Joshua Tree Tour 2017

di 01 aug 2017
Brussels

U2 - The Joshua Tree Tour 2017

Koning Boudewijnstadion, Brussels Details

19:00

Meer informatie

(09/01/2017)

Live Nation kondigt vandaag aan dat U2 dit jaar een beperkt aantal stadionconcerten zal geven – U2: The Joshua Tree Tour 2017 –  en dit om de 30ste verjaardag te vieren van het classic album van de groep. Tijdens elke show zal The Joshua Tree integraal gebracht worden. Voor het Noord-Amerikaanse luik van de tour treden onder andere Mumford & Sons, OneRepublic en The Lumineers aan als special guests. In Europa neemt Noel Gallagher’s High Flying Birds de support voor hun rekening.

U2: The Joshua Tree Tour houdt op dinsdag 1 augustus halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Alom geprezen is het album dat op 9 maart 1987 uitgebracht werd. Met hitsingles “With Or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” en “Where The Streets Have No Name”, werd The Joshua Tree het allereerste #1 album in de VS voor U2. Ook in de rest van de wereld – waaronder ook Groot-Brittannië en Ierland – sierde het de top van de hitlijsten. Wereldwijd werden er meer dan 25 miljoen exemplaren van The Joshua Tree verkocht. Het album katapulteerde Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr “van helden naar supersterren” (dixit Rolling Stone).  Time Magazine plaatste U2 op de cover in april 1987 en riep hen uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Om aan de vraag naar concerttickets te kunnen voldoen evolueerde U2 van arena naar stadion shows. Het was een bepalend jaar voor de groep. Het zette hen op koers om één van de grootste en beste live-acts van vandaag te worden. Vele nu iconische momenten tekenen de maanden die volgen: de Grammy Award winnende muziekvideo voor “Where The Streets Have No Name”, opgenomen op het dak van een drankhandel in Los Angeles en goed voor een legendarische verkeersopstopping, het winnen van een BRIT Award en 2 Grammys – waaronder Album Of The Year. Inmiddels hebben ze al 22 Grammys in ontvangst mogen nemen. Het maakt U2 tot de meest gelauwerde rockgroep in de Grammy geschiedenis.

The Joshua Tree, het vijfde studio-album van U2 werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois. Het artwork – dat de carrière van fotograaf en art director Anton Corbijn bestendigde – is van iconische aard. De opnames van The Joshua Tree vonden plaats in Dublin in de Windmill Lane Studios en in Danesmoate, het huis dat later de thuis werd van bassist Adam Clayton.

Deuren open: 17:00

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets

Tickets

Reguliere ticketverkoop

 • Tickets nu te koop

  General onsale*

VIP-pakketten

 • Gold Hot Ticket
  Uitverkocht.
 • Silver Hot Ticket
  Uitverkocht.
 • VIP Party Package
 • (RED) Zone Package
  Uitverkocht.

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets

Registreer je voor Live Nation-voordelen

 • Toegang tot presales
 • Newsletter
 • Alerts voor artiesten
Registreer