Ga naar Pavlov's Dog

Pavlov's Dog

Pavlov's Dog

vr 20 sep. 2024
Gent

De Vooruit | Gent

Deuren open: 21:00


Al meer dan een halve eeuw lang experimenteert Pavlov's Dog met de grenzen van het progrock-genre. De legendarische band, met als grootste troef de hoge altstem van zanger David Surkamp, komt op vrijdag 20 september naar De Vooruit in Gent.

De legende van Pavlov's Dog zag in 1973 het levenslicht, nadat drummer Mike Safron de band samenbracht. Samen met zanger David Surkamp, bassist Rick Stockton en violist Siegfried Carver liet hij in 1975 hun debuutalbum los op de wereld. 'Pampered Menial' staat nog steeds in ieders herinnering gebrand als een van de meest briljante debuten aller tijden. Onder andere het nummer "Julia" is nog steeds een van dé hoogtepunten tijdens hun concerten. Ook al vond de Amerikaanse radio hun unieke geluid niet passen in het tijdperk van de gevreesde 'corporate rockformules', toch stak Pavlov's Dog hun middelvinger in de lucht en bleef lekker hun eigen ding doen met onder andere hun tweede album 'At the Sound of the Bell'.

Tijdens de opnames van hun derde studioalbum bereikte de band een breekpunt en beslisten ze om een punt te zetten achter Pavlov's Dog. Maar wanneer de band in 2004 weer even samenkomt voor een reünieconcert in hun hometown, voelen ze allemaal terug de magie. De lokroep van hun fans wordt beantwoord met albums als 'Echo & Boo’ en ‘Prodigal Dreamer’. Pavlov's Dog heeft de smaak weer stevig te pakken en de beruchte band toert terug met volle goesting de wereld rond met hun mysterieuze muziek. Kom deze levende legendes aanschouwen op vrijdag 20 september in de al even legendarische zaal De Vooruit!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

VIP-Pakketten

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

De zalen zijn toegankelijk. Wel kan je het best telefonisch reserveren bij het Bespreekbureau (T. 09 267 28 28) en dit melden bij je reservatie. Dan zorgen we voor een goed bereikbare plaats en een medewerker die je naar je plaats begeleidt.