Ga naar The Opposites

The Opposites

The Opposites

wo 20 dec. 2023
Brussels

Ancienne Belgique | Brussels

20:00

Deuren open: 19:00


(21/08/2023)

The Opposites speelde deze zomer zeer gesmaakte shows op o.a. Rock Werchter en Lokerse Feesten. Nederlands rappersduo Big2 en Willem zet het feest indoor lekker verder met de clubtour waarmee ze op zaterdag 16 december De Roma en op woensdag 20 december Ancienne Belgique beloven te slopen.

Het duo Twan & Willem groeide uit tot één van de grootste Nederlandstalige hiphopacts uit de geschiedenis. Ze scoorden hit na hit met singles en floorfillers als “Broodje Bakpao”, “Licht Uit”, “Slapeloze Nachten”, “Hey DJ” en “Sjonnie & Anita”. Totdat ze in 2014 de stekker voor enkele jaartjes er uit trokken. Wat bedoeld was als een éénmalige reünieshow in Amsterdam in 2019 sloeg zo hard aan dat de twee sindsdien met mondjesmaat blijven doorgaan.

Live hebben de heren zich ontwikkeld tot één van de meest energieke en toonaangevende acts van de Lage Landen. Albumtours verkochten standaard uit en festivals weten dat als ze hen een slot op de affiche geven, het publiek meer dan voldaan huiswaarts gaat.

Dat het niche genre ‘NL Hiphop’ een mainstream succes werd, is een grote verdienste van The Opposites. Hiervoor zijn ze onderscheiden met awards als de ‘Zilveren Harp’, ‘Popprijs’ en meerdere ‘TMF-, 3FM- en Urban Awards’. In 2021 nam het duo de ‘Edison Pop Oeuvre’ prijs in ontvangst in Nederland. Want de twee zijn, zo zei de jury, “legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks” en hun oeuvre staat “binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte”.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    Laatste tickets!*

Niet gevonden wat je zocht?

Selecteer een andere datum

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.