Ga naar The 1975

The 1975

The 1975

zo 03 mrt. 2024
Brussels

Deuren open: 18:30

Na een meer dan gesmaakte passage op de mainstage van Rock Werchter deze zomer, kondigt de Engelse band The 1975 hun terugkeer naar de zalen aan. Het kwartet, altijd in vervoering en klaar om er een lap op te geven, verovert Vorst Nationaal op 3 maart 2024 met hun “Still…At Their Very Best Tour”! Een datum om met rood in de agenda te noteren!

 

 

Dit is het verhaal van vier jeugdvrienden uit Zuid-Manchester, die al sinds hun tienerjaren de muren van hun repetitiezaal door elkaar schudden. In 2002 roepen Matty Healy, Adam Hann, Ross MacDonald en George Daniel zichzelf uit tot The 1975, met als inspiratie de gedichten uit Jack Kerouacs On the Road. In 2012, en met dank aan hun aanstekelijke energie, hebben ze al enkele spraakmakende liveoptredens op hun naam staan, waarna in 2013 hun gelijknamig debuutalbum verschijnt. Singles “Sex”, “Robbers” en “Chocolate” en voorprogramma’s van Muse en The Rolling Stones openen de deur naar succes. Het album is dan ook een absolute hoogvlieger waarmee ze bovenaan de hitlijsten in Engeland komen te staan. Ze brengen een reeks albums uit en rijgen de nominaties (voor de Brit Awards, de Mercury Prize, Grammy Awards, etc.) en prijzen aan elkaar. Het tijdschrift Rolling Stone beschrijft hen zelfs als "de pioniers van de moderne poprock" en ze worden uitgeroepen tot "Band of the Decade" tijdens de NME Awards van 2020. Tegenwoordig tourt The 1975 de wereld rond met hun vijfde album in de hand en spelen ze overal voor uitverkochte zalen. Het vorig jaar uitgebrachte 'Being Funny in a Foreign Language' gaf hen een nieuw elan. De groep heeft zich niet alleen gevestigd als een steunpilaar van de internationale rock/popscene, maar draagt ook hun steentje bij met hun ideeën over tolerantie en openheid. The 1975 is een niet te missen, bewonderswaardige band geworden. Zie ze live in Vorst Nationaal op 3 maart!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

In de zaal zijn plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleider(s). Deze plaatsen kan je reserveren via het contactformulier of op het nummer +32 (0)3 400 00 34, van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 17.30 uur.