Ga naar Dudu Tassa & Jonny Greenwood

Dudu Tassa & Jonny Greenwood

Dudu Tassa & Jonny Greenwood

di 07 nov. 2023
Gent

De Vooruit | Gent

20:00

Deuren open: 19:30


(16/05/2023)

Dudu Tassa en Jonny Greenwood (The Smile en Radiohead) komen op dinsdag 7 november 2023 voor de allereerste keer samen naar De Vooruit in Gent. Ze stellen er hun album 'Jarak Qaribak' voor, een uniek samenspel met verschillende invloeden uit het Midden-Oosten. Eentje om met stip in de agenda aan te duiden.

Twee vooraanstaande figuren binnen hun eigen scene maken samen een plaat: Israëlisch zanger, muzikant en producer Dudu Tassa en Jonny Greenwood, de gitarist van Radiohead en The Smile, in samenwerking met Nigel Godrich (producer van alle studioalbums van Radiohead). Het resultaat heet “Jarak Qaribak” (release 9 juni) wat zoveel betekent als “Je buur is je vriend” met zangers vanuit verschillende hoeken van het Midden-Oosten die allemaal werk kozen uit een ander land dan het hunne. Zo zijn er bijdragen van Ahmed Doma (Egypte), Nour Freteikh (Palestina), Mohssine Salaheddine (Marokko), Safae Essafi (Dubai) en Karrar Alsaedi (Irak). Het is een hommage aan de mix van culturen in en rond Israël.

Dudu notes: “A lot of us in Israel – like my family – are descended from people who came here from elsewhere in the Middle East, so everything gets mixed up. It’s a letter in a bottle, thrown into the ocean. Who will get it, who will hear it, I don’t know. But someone will love it.”

Tassa en Greenwood kennen mekaar al geruime tijd. Tassa speelde de support op de tournee van Radiohead in 2017. Maar dit is de eerste keer dat ze naar buiten komen met een samenwerking. Fascinerend.

Dit concert is een coproductie tussen Democrazy en Live Nation.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Toegang voor rolstoelgebruikers

De zalen zijn toegankelijk. Wel kan je het best telefonisch reserveren bij het Bespreekbureau (T. 09 267 28 28) en dit melden bij je reservatie. Dan zorgen we voor een goed bereikbare plaats en een medewerker die je naar je plaats begeleidt.