Ga naar Pavlov's Dog

Pavlov's Dog: Hair of the Dog Tour 2023

Pavlov's Dog: Hair of the Dog Tour 2023

vr 05 mei 2023
Antwerpen

De Roma | Antwerpen

Deuren open: 19:15


(27/10/2022)

Het Amerikaanse progrock-fenomeen Pavlov’s Dog – beroemd en berucht door de unieke, hoge altstem van zanger David Surkamp – komt met zijn “Hair of the Dog Tour 2023” naar Antwerpen. Op vrijdag 5 mei staat de band in De Roma.

Pavlov’s Dog wordt in 1973 opgericht door drummer Mike Safron, die eerder zijn strepen verdiend had bij Chuck Berry. De debuutplaat ‘Pampered Menial’ uit 1975 met de klassieker “Julia” is een instant succes. Mojo Magazine zet het album gelijk in de Top 30 van belangrijkste progrock-platen aller tijden. De opvolger ‘At The Sound Of Bell’, waarvoor ze medewerking krijgen van leden van Yes, King Crimson en Roxy Music volgt kort daarna. In die jaren trekt de band op tour met ronkende namen als Kraftwerk, Journey, Bob Seger en Nazareth. Helaas blijft de grote commerciële doorbraak uit. Tijdens de opnames van hun derde album beslissen Mike Safron, David Surkamp en co dan ook een punt te zetten achter Pavlov’s Dog.

Tot ze in 2004 samenkomen voor een éénmalig concert nav de 30e verjaardag van de band en in de nasleep ervan oud werk heruitbrengen met bonusmateriaal. De progrock-wereld is dolenthousiast en begint luidop te dromen van een volwaardige terugkeer. Die lokroep beantwoordt Pavlov’s Dog in 2010 met het album ‘Echo & Boo’. Het betekent het begin van hun grote terugkeer, met nieuwe muziek als album ‘Prodigal Dreamer’ (2018), livealbums en wereldwijde optredens. De legende leeft en gaat verder!

Dit concert is een co-productie van Live Nation en De Roma.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement