Ga naar Death Cab for Cutie

Death Cab For Cutie: asphalt meadows tour

Death Cab For Cutie: asphalt meadows tour

di 14 mrt. 2023
Antwerpen

De Roma | Antwerpen

20:00

Deuren open: 19:15


Toen Death Cab for Cutie in februari 2019 in een tot de nok gevulde De Roma stond, zorgde dat vanaf de eerste noot voor kippenvel. Ben Gibbard en zijn bandleden serveren dan ook een unieke sound: een geniale mix tussen indie en catchy pop, badend in een stevige portie melancholie. Vier jaar later en met een gloednieuw album onder de arm keert Death Cab for Cutie terug naar Borgerhout. De Amerikaanse indieband stelt er op dinsdag 14 maart zijn nieuwe album 'Asphalt Meadows' voor.
 
Intussen hebben Ben Gibbard en zijn band uit Washington al meer dan vijfentwintig jaar op de teller. Platen als 'Transatlanticism' (2003), 'Plans' (2005), 'Codes & Keys' (2011) en het prachtige 'Kintsugi' (2015) maken ondertussen deel uit van het collectieve geheugen. Met het kersverse 'Asphalt Meadows' (release op 16 september 2022) is Death Cab for Cutie toe aan zijn tiende studioalbum.
 
Het langverwachte nieuwe album kwam er niet zonder slag of stoot. Gibbard begon er aan te schrijven vlak voor de pandemie. Met vijf bandleden (Nick Harmer, Jason McGerr, Dave Depper, Zac Rae en Ben Gibbard zelf) die elk in een andere stad wonen, werd het creatieproces bruusk stilgelegd. Van samenkomen was plots geen sprake meer. Op zoek naar nieuwe inspiratie bedacht de zanger een unieke manier van samenwerken. Iedere dag van de week kreeg één van de bandleden een dag de tijd om te schaven aan een song. Dat zorgde telkens voor nieuwe impulsen. Aan het einde van de week kwam alles samen. Het resultaat is een eigenzinnig, gelaagd album waarin meer dan ooit de eigenheid van ieder bandlid weerklinkt. Het geheel wordt gedragen door de warme, melodieuze stem van Gibbard die de songs zowel met zang als spoken word samenvoegt tot een betoverd, harmonisch geheel.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement