Ga naar Yong Yello

Yong Yello

Yong Yello

do 17 nov. 2022
Leuven

Het Depot | Leuven

20:30

Deuren open: 20:00

(6/04/2022)

 

Yong Yello bracht vorige zomer een eerste eigen album uit. De hypergetalenteerde Antwerpse artiest nam er zijn tijd voor, maar het resultaat was navenant. 'Marcel en het magnetisme van de goot' is een wereldplaat in een wereldtaal. Het Antwerps. De bijhorende releaseshow was in een wip uitverkocht en zo ook het concert dat afgelopen weekend plaatsvond in De Roma. En dat is niet verwonderlijk, want ook op het podium is deze jonge artiest bijzonder straf. Dat het dak er af ging in De Roma kan je zelf ontdekken met deze aftermovie.

 

Wie het concert gemist heeft, krijgt binnenkort een nieuwe kans. Hij bevestigde eerder al zijn komst naar een uitverkocht Rock Werchter, op zaterdag 2 juli in KluB C, maar de kroonprins van het Antwerpse lied kondigt vandaag ook twee najaarsconcerten aan. Op woensdag 2 november in De Vooruit in Gent en op donderdag 17 november in Het Depot in Leuven.

 

Zijn debuut is dan wel nog maar net uit, onderweg daar naartoe legde Yong Yello al een indrukwekkend parcours af. In 2017 studeert hij af aan het Gentse conservatorium. Amper een jaar later heeft hij een nominatie als 'Best Producer' in de Red Bull Elektropedia Awards op zijn naam staan. Dat producen doet hij niet voor de minste. Tourist LeMC, Noémie Wolfs, Glints, mooie referenties! Maar tegelijk voelt hij de behoefte om ook zelf zijn verhaal te vertellen. In zijn eigen taal. Met zijn eigen woorden. Met het briljante "Als Ge Slaapt" haalt hij moeiteloos de finale van De Nieuwe Lichting 2020. En vervolgsingle "Waanzin" - de voorloper van de eerste volwaardige plaat - bevestigt het: Yong Yello heeft iets te vertellen. En Vlaanderen luistert. Geboeid. Het is dan ook geen verrassing dat hij nu ook een eerste MIA nominatie in de wacht sleept in de categorie 'Beste hip hop / r&b'! Benieuwd of hij die later deze maand kan verzilveren.

 

Deze concerten zijn een coproductie van Live Nation en De Vooruit / Het Depot.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Tickets nu te koop

    General onsale*

Niet gevonden wat je zocht?

Selecteer een andere datum

Artiesten aanwezig op dit evenement