Glen Hansard

di 13 feb 2018
Brussels

Glen Hansard

Ancienne Belgique, Brussels Details

20:00

Meer informatie

(29/09/2017)

Met uitverkochte concerten overal waar hij komt en exclusieve uitnodigingen, zoals het voorprogramma verzorgen op de tournee van Eddie Vedder, neemt de Ierse zanger zijn luisteraars telkens opnieuw mee op een muzikale reis met als gids zijn uitzonderlijk muzikaal talent.

Als oprichter van de bands The Frames en The Swell Season, wordt Glen Hansard ook solo unaniem geprezen voor zijn uniek talent door talloze collega’s, die met velen in de rij staan om samenwerkingen aan te gaan met hem. Denk maar aan bijvoorbeeld Bruce Springsteen, Damien Rice, Eddie Vedder en Bono.

Sterk geïnspireerd door de zogenoemde heilige drievuldigheid (Van Morrisson, Dylan, Cohen) wordt Glen’s carrière geleid door  intelligentie en passie. Als co-laureaat (samen met Markéta Irglová) van een oscar  voor « Falling Slowly » (2007), een nummer uit de film ‘Once’, vinden we  hem ook terug op de soundtrack van The Hunger Games in 2012. Na een al rijkgevulde carrière met een dozijn aan albums met zowel The Frames als The Swell Season,  oogst Glen Hansard ook lovende kritieken met zijn eerste solo album ‘Rhythm and Repose‘. Een huzarenstukje vol betoverende nummers met als beste voorbeeld het supernummer « Love Don’t Leave Me Waiting ». In 2015 gaat hij verder op zijn elan met zijn tweede LP  ‘Didn’t He Ramble’, een schitterende plaat die genomineerd werd voor de Grammy Awards.

Met zijn derde album ‘Between Two Shores’ en talloze klassiekers uit zijn briljant répertoire onder de arm gaat Glen Hansard begin 2018 opnieuw de baan op geflankeerd door zijn big band. Voor zijn nieuwe meesterwerk werkte hij samen met zijn maatjes van The Frames en producer David Odlum (klik hier voor het officiële persbericht). België wordt alvast niet vergeten in zijn tourprogramma. Glen Hansard houdt op dinsdag 13 februari halt in de Ancienne Belgique voor een niet te missen concert!

Deuren open: 19:00

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Tickets nu te koop

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets