Fatima Yamaha

za 10 feb 2018
Brussels

Fatima Yamaha

Ancienne Belgique, Brussels Details

20:00

Meer informatie

(09/10/2017)

Nederlandse producer Bas Bron kennen we al ruim twaalf jaar als leverancier van electropareltjes. Na een geniale passage afgelopen zomer in de KluB C op Rock Werchter, keert hij komend voorjaar als Fatima Yamaha naar ons land terug. Afspraak op zaterdag 10 februari in de Ancienne Belgique!

Fatima Yamaha hulde zich lang in mysterie als een project “door een jonge vrouw met een Japanse vader en een Turkse moeder”. Maar het gaat dus om producer Bas Bron, ook bekend onder de aliassen Bastian, Comtron (met River Veeman) en Seymour Bits. Ook als maker van de onweerstaanbare beats van de Nederlandse groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelde hij zich in de schijnwerpers. Als oprichter van het Magnetron-label, samen met Parker Jones, wisselt hij met plezier en onvermoeibaar van masker. In 2004 brengt hij zijn debuut-EP ‘A Girl Between Two Worlds’ uit, maar pas bij de heruitgave in 2015 gaat de underground-electrowereld volledig voor de bijl. Hudson Mohawke maakt een sample van cultnummer “What’s A Girl To Do”, goed voor de sensatie van het jaar. Voor Bron is het de inspiratie om zijn funky synths opnieuw boven te halen en een eerste LP ‘Imaginary Lines’ uit te brengen. In 2017 volgt ‘Araya’ waarop we aanstekelijke tracks als “Piayes Beach Bar and Grill” en “Romantic Bureaucracy” terugvinden. Op Rock Werchter genoten we mee van een magistraal concert.

Zijn liveshows lossen de hoge verwachtingen keer op keer in met een opzwepende mix van house en synth-solo’s. Hier is uw kans op een ontdekking van de man die u vol verstomming doet staan; op 10 februari in de Ancienne Belgique!

Deuren open: 19:00

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Tickets nu te koop

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving

Toegang voor rolstoelgebruikers

Alle info hier.

Tickets nu te koop

General onsale*

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets

Registreer je voor Live Nation-voordelen

  • Toegang tot presales
  • Newsletter
  • Alerts voor artiesten
Registreer