Ga naar The Dandy Warhols

The Dandy Warhols & The Black Angels

The Dandy Warhols & The Black Angels

zo 22 sep. 2024
Brussels

La Madeleine | Brussels

20:00

Deuren open: 19:00

 

Twee van de grootste namen in de psychedelische rock hebben aangekondigd dat ze deze herfst terugkeren naar Europa! The Dandy Warhols en The Black Angels bundelen de krachten voor een denderende tournee, die tot onze grote vreugde ook in België halt houdt. Kom op zondag 22 september naar La Madeleine! 

 

De Dandy Warhols combineren psych-rock, shoegaze, powerpop en synthpop met de schaamteloze losbandigheid van hun popart-naamgenoot. Ze zijn net zo goed in bedwelmende mijmeringen als in satirische pop. Al vroeg in hun carrière hadden ze succes met nummers als "Not If You Were the Last Junkie on Earth" en "Bohemian Like You", die allebei de hipstercultuur aan de kaak stelden. Terwijl de band hun derde decennium inging, keerden de Dandys dit jaar terug met 'ROCKMACKER', een nieuw album vol rauwe punk- en metalgitaarriffs en prestigieuze samenwerkingen (Debbie Harry, Frank Black en Slash).

 

Sinds hun oprichting in Austin in 2004 lieten The Black Angels zich inspireren door psychedelische rocklegendes als Syd Barrett, Roky Erickson en Arthur Lee. ‘Wilderness of Mirrors', hun nieuwste album, betekent een triomfantelijke comeback van de Texanen, die hun stijl hebben verfijnd met een scala aan intrigerende geluiden en composities. Politieke onrust, pandemieën en de aanhoudende verwoesting van het milieu vormen het perfecte materiaal voor hun scherpe commentaar op de maatschappij.

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement