Ga naar Hania Rani

Hania Rani

Hania Rani

wo 13 mrt. 2024
Seraing

OM Concerts | Seraing

20:00

Deuren open: 19:00


(23/10/2023)

Ze is één van de markantste figuren van het moderne neo-classicisme, en maakte dit voorjaar een comeback met de single “Hello”. Vandaag brengt Hania Rani haar nieuwe album ‘Ghosts’ uit, dat ze ons komt voorstellen met een reeks Europese concerten, waaronder een passage in ons land. Afspraak met een bijzondere artieste, op 13 maart 2024 op het podium van OM, de gloednieuwe concertzaal in Luik!

Zelden was de klank van een piano zo delicaat en ontroerend als onder de getalenteerde vingers van Hania Rani. Zij combineert klassieke muziek met een onweerstaanbare drang om te breken met alle regels, en groeit stilaan uit tot een modern, minimalistisch en bovennatuurlijk icoon. Afkomstig uit Gdańsk, heeft de jonge Hanna Ranizewska altijd een brede horizon omarmd. Gevoed door jazz- en electro-invloeden was ze zelfs een tijdlang de helft van het gerespecteerde Poolse alternatieve popduo Tęskno. Het is echter op een eerste soloplaat dat ze met haar klassieke virtuositeit potten breekt: op ‘Esja’ (2019) ontdekt ze alle facetten van haar favoriete instrument. Haar sferische en melancholische melodieën voeren de luisteraar mee op een prachtige reis vol intense emoties. ‘Home’ (2020) is een nieuwe stap waar haar ultrafijne stem hoofdrol speelt, gedragen door electro-arrangementen.

Vandaag verrast Hania ons opnieuw met ‘Ghosts’. Dertien songs die al haar invloeden samenbrengen, op de snijpunten tussen The Smile, James Blake en Pink Floyd. Ze liet zich uitstekend omringen door o.a. bassist Ziemowit Klimek, Patrick Watson, Duncan Bellamy (Portico Quartet) en Ólafur Arnalds, die ze al lang kent. Ontdek een kosmisch en wonderbaarlijk universum van oneindige schoonheid, niet te vergelijken met gelijk welke andere concertervaring!

Tickets

Reguliere ticketverkoop

  • Nieuw

    General onsale*

Artiesten aanwezig op dit evenement