Peter Doherty
za 11 mrt 2017
Brussels

Peter Doherty

Koninklijk Circus, Brussels Details

Meer informatie

(18/01/2017)

Sinds zijn debuut ‘Grace/Wastelands’ – uit 2009 alweer – was het wachten op nieuw solowerk van Peter Doherty. Maar het Engelse enfant terrible maakte zijn comeback in de winkelrekken met ‘Hamburg Demonstrations’! Op zaterdag 11 maart komt hij ons zijn nieuwe album live voorstellen in het Koninklijk Circus in Brussel.

Voor zijn tweede soloplaat trok Peter Doherty met producer Johann Scherer naar de Duitse Clouds Hill Recordings-studio’s. Hij schreef elf nummers bij elkaar, waaronder eerste single “I Don’t Love Anyone” en “Hell to Pay at the Gates of Heaven”, opgedragen aan de slachtoffers van de aanslagen op 13 november 2015. “Flags From the Old Regime” is dan weer een eerbetoon aan zijn vriendin Amy Winehouse.

Als Doherty het op zijn eentje doet, neemt hij afstand van de punk van de Libertines en de gecontroleerde chaos van de Babyshambles, en brengt hij de diepste zielenroerselen uit zijn poëtische universum naar boven. De gekwelde artiest zingt zoals hij gebekt is, en presenteert een britrockplaat die even sober als grandioos is. Een regelrechte aanrader!

Peter Doherty, burger van een Europa in crisis en een wereld in verval, behoudt zijn geheel eigen kijk visie op regels, grenzen, politiek en algemeen fatsoen. Trouw aan zijn gekende overtuigingen en artistieke visie, blijft hij live een niet te missen podiumbeest. Peter Doherty staat op zaterdag 11 maart op de planken van het Koninklijk Circus in Brussel!

Deuren open: nog niet bekend

Tickets nu te koop

General onsale*

Meer info

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets
Tickets

Reguliere ticketverkoop

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving