Bastille
wo 01 feb 2017
Antwerpen

Bastille

Sportpaleis, Antwerpen Details

20:00

Meer informatie

(01/07/2016)

Hoera, Bastille is terug, en hoe! "Good Grief" is de eerste single en opener van het nieuwe album ‘Wild World’,  de opvolger van platina succesdebuut ‘Bad Blood’. Met een hypnotiserende bassline, schichtige synths en Dan Smith’s krachtige stem bouwt het nummer op naar het opzwepende refrein. Een onmiskenbare Bastille-song. Euforisch maar ook melancholisch. Op de langverwachte tweede studioplaat is het nog even geduldig wachten. Maar de band kondigt alvast een Sportpaleisconcert aan om het nieuwe werk live aan de Belgische fans voor te stellen!
 
Slechts vijf jaar geleden schreef Zuid-Londenaar Dan Smith alleen in z’n slaapkamer een album bij elkaar en ging hij op zoek naar muzikanten. Chris Wood (drums), Will Farquarson (gitaar) en Kyle Simmons (toetsen) vervolledigen snel het plaatje en Bastille is geboren. In 2013 komt hun debuutalbum op de markt. De eigenzinnige mix van beats, elektronica, indie en pop charmeert zowat de hele wereld, en singles "Pompeii", "Laura Palmer" en "Things We Lost In The Fire" bestormen alle hitlijsten.

België heeft de groep achter frontman Dan Smith, geboren op de Franse nationale feestdag (Bastille Day in het Engels), snel omarmd. En ook zij hebben een speciale band met ons landje, zo vertelden ze vorige week nog tijdens hun take-over op Studio Brussel. “We like this place too much for how little we end up coming here. It’s a real shame." Nochtans was Bastille door de jaren heen al meermaals te gast op onze podia: AB Club (2013), Rock Werchter KluB C (2013), AB (2013), Lotto Arena (2014) , Rock Werchter Main Stage (2014) en Pukkelpop (2015). Ze brengen hun Wild Wild World Tour op woensdag 1 februari 2017 naar het Sportpaleis!

--

Het volledige tijdschema vindt u enkele dagen vóór het concert op deze pagina.

Deuren open: 18:30

Tickets nu te koop

General onsale*

Meer info

Tickets kopen Vind de juiste tickets. Bekijk hieronder alle tickets
Tickets

Reguliere ticketverkoop

Artiesten aanwezig op dit evenement

Hotels in de omgeving

Toegang voor rolstoelgebruikers

In het Sportpaleis en in de Lotto Arena zijn plaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers en hun eventuele begeleiders. Gelieve bij uw reservering te vermelden of u zich in een rolstoel verplaatst, zodat wij voor u de juiste boeking kunnen doen. Onze medewerkers in de zaal zullen u graag naar uw plaats begeleiden.
.

Bij de verbouwingen van het Sportpaleis is bijzondere aandacht besteed aan de integrale en optimale toegankelijkheid voor andersvaliden. Rolstoelgebruikers kunnen volledig zelfstandig het Sportpaleis binnen via aangepaste ingangen aan de kant van Parking Vaart en ondervinden geen hinder van al te steile hellingen. In de zaal zelf is het aantal rolstoelplaatsen meer dan verdubbeld en geniet men van prominente plaatsen helemaal vooraan op de rechterzijtribune, een zone die standaard en structureel voor rolstoelgebruikers is voorbehouden. Deze plaatsen op de eerste rij bieden een optimale belevingswaarde van het evenement en een uitstekend zicht op de activiteit.
.

Ook in de Lotto Arena is rekening gehouden met goede zichtlijnen vanaf de rolstoelplaatsen.